Vlastnosti odrůdy
Keř je polovzpřímený, středně vysoký a středně hustý. Ve čtvrtém roce po výsadbě má průměrnou výšku 110 cm. Hrozen má středně dlouhý, s tlustou střepinou i stopkou. Bobule jsou velké, kulovité, mají tužší konzistenci a pevnou slupku. Obsah vitamínu C je v rozpětí 90 - 100 mg % a považuje se za nízký.
Celkové zhodnocení
Zraje raně, spolu s odrůdou Nigra a Viola. Mezi registrovanými odrůdami má vyšší stejnoměrnost zrání bobulí v hroznu a vyšší neopadavost zralých bobulí. Výnosy má střední a stálé. Není poškozována mrazem ve dřevě a osvědčila se i v okrajových oblastech pro pěstování rybízu černého. Celkem dobře snáší tuhé zimy, s teplotami vyššími než -20 °C. Je odolnější k americkému padlí angreštovému, ale náchylná ke rzi vejmutovkové.
Fotografie